Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

HELYZETNAPLÓ XI. fejezet - KARANTÉNKERTÉSZEK LESZÜNK

HELYZETNAPLÓ XI. fejezet - KARANTÉNKERTÉSZEK LESZÜNK

A hétvégén muskátlit ültettünk, a következő hétvégére pedig már ott sorakoznak az előszobaablakunkban a megbízható helyről vásárolt, datolyaparadicsom palánták, csak arra várva, hogy elültessük őket.

Az egyik már el is hervadt, ami nem éppen biztató jel életünk első paradicsomültetése előtt, ám nem torpanunk meg. Valószínűleg a hervadás oka az, hogy már egy hete el kellett volna ültetnünk szegényt, ám nem volt hová.

Ugyanis a magas ágyások, amelyeket paradicsomültetés céljából rendeltünk, nem érkeztek meg időben.

Mondjuk, abban mi vagyunk a ludasok, hogy elfelejtettük megöntözni azokat a fránya palántákat, ám ígérem, ha majd ott magaslanak az ágyásokban előttünk, akkor rendszeresen öntözni fogjuk.

A héten bekopogott a futár a magaságyásokkal. Boldogan bontottam ki a csomagot, majd dobtam egy dupla hátast. Csillió kis csavarral kellett összecsavaroznom a hatszögű, nagy alumíniumágyásokat. Úgyhogy várt rám két komplett délutánnyi türelemjáték, cifra, elfojtott káromkodásokkal tarkítva.

Ám most boldogan jelentem: a magaságyások készen, a föld, murva, trágya, meg minden ami kell bele, előkészítve, már csak a hétvégét várjuk, hogy a palánták a helyükre kerüljenek.

Öt éve lakunk kertes, családi házban, ám ez az első igazi kertészkedésünk.

Nem tagadom: eddig is minden egyes tavasszal szóba kerültek a paradicsompalánták, sőt, a retek és zöldhagyma is, ám minden évben elsodorták őket szépen az események .

Na most nincs esemény, van karantén, ráérünk.

Sőt!

Olyannyira ráérünk, hogy még fűszernövényeket is ültetni fogunk! Már meg is vettük a snidling-, zsázsa-, rozmaring-, bazsalikommagokat, földet, kaspót eme tervünkhöz is.

Drukkoljatok, hogy legalább a negyede kikeljen annak, amit elültetünk!

Ugyanis a nyomtatókhoz és a nyomtatókellékekhez nagyon értünk, ám kertésznek elég botcsinálták vagyunk.

Illetve ha most jobban belegondolok, annyira mégsem. Enikő nagytatája Nagyenyed egyik elismert kertésze volt, az egész város hozzá járt palántákért, az én nagyszüleim is óriási kertet tartottak zöldellő rendben évről évre.

Hát, a vak is azt mondta: majd meglátjuk.

Aki mer az nyer, a mi esetünkben főszernövényeket, és paradicsomot.

Ígérem, pár hónap múlva megírom, hogyan sikerültek.

A muskátlik végül is kezdő lépésnek elég reményteljes jövőképet vetítenek elénk: egy hete ültettük el őket, és még a helyén vannak, élve és virulva.

Zsolt