Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

HOGYAN SPÓROLJ a nyomtatókellékeden karanténban?

HOGYAN SPÓROLJ a nyomtatókellékeden karanténban?

Most, hogy otthon dolgozunk, plusz a gyerekek házi feladatait is otthon nyomtatjuk, többet költünk a szokásosnál nyomtatókellékre.
Ám mivel legtöbb esetben csak saját használatra nyomtatjuk ki, amit ki kell nyomtatni, rengeteg pénzt megspórolhatunk egy egyszerű és nagyszerű trükkel.

Lássuk!

Ezt a két oldalt egy Brother MFC-J6945DW tintasugaras nyomtatóval nyomtattam.
Látszólag nincs sok különbség a két oldal között, ám valójában a bal kezemben található papírt feleannyi összegből nyomtattam ki.

Hogyan is?

A jobb kezemben tartott papírt jó minőségben küldtem a nyomtatóra, a bal kezemben lévőt viszont gyorsnyomtatással.

Mi a két nyomtatási beállítás közötti különbség?

Az, hogy a bal kezemben lévő papírnál szinte feleannyi tintát használt el a nyomtató.

Bármilyen nyomtatód van otthon: lézer, tintasugaras, Canon, Hp, Samsung, Epson, Xerox, stb..., jelentős összegeket fogsz tudni spórolni a nyomtatáson a következő tippemmel.

Amennyiben csak magadnak, magatoknak nyomtatsz, pl, házi feladat, dokumentumot elolvasásra, ésatöbbi, nyomtatás előtt lépj be a nyomtató tulajdonságokba, és állítsd át a nyomtatási minőséget vázlat, vagy gyors, vagy alap, vagy piszkozat funkcióra. (Minden nyomtató másképp nevezi el a sajátját, ezek a leggyakoribb elnevezések.)

Nem lesz olyan tűéles, telített a kinyomtatott oldal, mint megszoktad, ám teljesen olvasható, szépen printelt lapot tarthatsz majd a kezedben. És otthoni, belső használatra nem akkora baj, ha halványabb a szöveg.

A lézertoneredből, tintapatronodból ezzel a trükkel jóval kevesebb festéket használsz majd el, így egy nyomtatókellékkel sokkal több oldalt fogsz tudni kinyomtatni, mint amúgy.

Ha még a betűtípussal is trükközöl, azaz vékonyabb, keskenyebb betűtípust használsz, növelheted a sikerélményt.

Fontos!
Ha félig beszáradt tintapatronnal, vagy eltömődött fúvókájú nyomtatóval vagy egy harminchatodszorra töltött lézertonerrel próbálkozol, hát... nincs jó hírem.
Mindez csak eredeti, vagy kiváló minőségű utángyártott tintapatronnal működik tökéletesen. (Amennyiben nálunk vetted a nyomtatókelléked, akkor biztosra mehetsz. ;-) )

Szívesen!

Üdv. Zsolt